Greet Goedermans

Greet Goedermans

Greet studeerde Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie aan de KULeuven.

Sinds 1992 werkt ze bij 'In Cadans'. Ze heeft sindsdien veelvuldige bijscholingen gevolgd waarbij de psychomotorische ontwikkeling en neurologische problematiek van mensen vooral haar interesse wekte.

 

Van 2003 tot 2016 werkte ze deeltijds in het MS en Revalidatiecentrum in Overpelt waar ze veel kennis en ervaring heeft opgedaan i.v.m. neurologische aandoeningen en revalidatie.

 

Sinds 2016 werkt ze weer voltijds in de groepspraktijk "In Cadans".

 

Kinesitherapie

De kinesitherapeut richt zicht vooral op het menselijk bewegen in een context van gezond functioneren,dit bij mensen met een verschillende problematiek en zorgbehoefte, ongeacht de leeftijd van de patiënt.

MEER INFO

Bobath-therapie bij volwassenen

Als Bobath-therapeut oriënteren we ons in hoofdzaak op het 'anders' bewegen van de patiënt. We proberen de spierspanning te normaliseren en een betere lichaamshouding uit te lokken. Zo worden de ideale omstandigheden gecreëerd om een zo 'normaal' mogelijke beweging uit te voeren.

MEER INFO

Kritische ontwikkelingsbegeleiding methode Hendrickx

De Kritische Ontwikkelingsbegeleiding benadert de mens als een persoon-in-ontwikkeling. Elk individu bepaalt immers zelf hoe en wanneer hij zich aanpast aan de kenmerken en eisen van de omgeving. Hij kan dus enkel begeleid of geholpen worden in zijn ontwikkeling die van binnen uit vertrekt en op eigen initiatief.

MEER INFO

Neurologische revalidatie

Neurologische revalidatie

MEER INFO

Psychomotoriek

Bij sommige kinderen is er echter sprake van een vertraagde of afwijkende ontwikkeling. Dit kan het gevolg zijn van een aandoening van de zintuigen, het zenuwstelsel of van het houdings- en bewegingsapparaat. Het kan ook komen door een tekort aan motorische ervaring. Soms is de reden niet helemaal duidelijk.

MEER INFO